error starting 4.6.2 in ubuntu budgie

General news about the Linux Version of TeamDrive (Gerne auch auf Deutsch)

error starting 4.6.2 in ubuntu budgie

Postby icarus » 29 Jul 2018, 18:07

Hi all

I new at teamdrive, installed the the 4.6.2 .deb on my ubuntu budgie but i wont start, this is the error on cli

mcrose@home:~$ teamdrive
[13:31 940] main()
("/opt/teamdrive/TeamDrive.bin", "--single-process")
/opt/teamdrive/TeamDrive.bin: symbol lookup error: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libxcb-dri3.so.0: undefined symbol: xcb_send_request_with_fds


mcrose@home:~$ uname -a
Linux home 4.15.0-29-generic #31-Ubuntu SMP Tue Jul 17 15:39:52 UTC 2018 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
icarus
 
Posts: 2
Joined: 29 Jul 2018, 18:03

Re: error starting 4.6.2 in ubuntu budgie

Postby Kenneth » 31 Jul 2018, 10:42

Could you tell me where I could get an installation image of Ubuntu Budgie to install and try to reproduce this error with?

Have you tried uninstalling and reinstalling TeamDrive?
Kenneth
 
Posts: 961
Joined: 29 Aug 2012, 15:11

Re: error starting 4.6.2 in ubuntu budgie

Postby icarus » 31 Jul 2018, 13:15

https://ubuntubudgie.org/downloads

I did remove and reinstall... same error
icarus
 
Posts: 2
Joined: 29 Jul 2018, 18:03

Re: error starting 4.6.2 in ubuntu budgie

Postby Kenneth » 02 Aug 2018, 09:12

Thank you. I will download it and install it in a VM to test. I will get back to you and let you know if I run into the same issue(s).
Kenneth
 
Posts: 961
Joined: 29 Aug 2012, 15:11

Re: error starting 4.6.2 in ubuntu budgie

Postby Kenneth » 03 Aug 2018, 11:16

How exactly are you installing the .deb file? When I install the .run file I am able to run the program without a problem. When I install the .deb file I am able to run the program without a problem. I installed the .deb via the command line using

sudo dpkg -1 /home/teamdrive/Downloads/teamdrive-4.6.2_amd64.deb
Of course the path of your .deb file will be different.

How are you launching the program? I launched the program by clicking on "software" on the quick launch bar, going to the install tab, finding and clicking on TeamDrive and clicking on "launch".

Right now I am unable to reproduce the issue. Let me know how you installed the program
Kenneth
 
Posts: 961
Joined: 29 Aug 2012, 15:11

Re: error starting 4.6.2 in ubuntu budgie

Postby Kenneth » 06 Aug 2018, 10:16

A Kubuntu 18.04.1 user was receiving a similar, if not the same, error message and found a solution to the issue here: https://wiki.archlinux.org/index.php/Steam/Troubleshooting#Symbol_lookup_error_using_DRI3

Here is the message from the user:
Hello!

I googled for xcb_send_request_with_fds and found the page https://wiki.archlinux.org/index.php/Steam/Troubleshooting#Symbol_lookup_error_using_DRI3. When setting the environment variable LIBGL_DRI3_DISABLE=1, like described there, I could start teamdrive 4. So, this problem is gone now, although I still do not know where it came from.
Kenneth
 
Posts: 961
Joined: 29 Aug 2012, 15:11


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron